Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
 • Arkisto
 • Tapahtumat
  AAF
  Mistä on kysymys
  Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit

  Uutiset - Arkisto - 2011
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  Karhu pelastettu Vietnamissa
  Karhu on mikrusiruttamaton, mille ei löytynyt viranomaisille kelpaavaa selitystä, ja siten eläin päätyi AAF:n huomaan. Ilmeisesti karhu on elänyt n. 7 vuotta pennusta asti yksityisen perheen häkissä. Se on todennäköisesti pyydetty ansalla luonnosta, koska siltä puuttuu vasen etukäpälä. Karhu on sopeutunut hyvin ja se on ollut luottavainen ja ystävällinen.
  >>> Kuvia ja lisätietoja

  Sampo-karhun kuulumisia
  Karhuryhmän nimikkokarhu Sampolle kuuluu hyvää. Tarhalle tullessaan Sampo oli laiha ja takkuinen, mutta nyt karhun terveydentila on jo paljon parempi. Silmien takaosassa oleva tulehdus aiheuttaa kuitenkin päänvaivaa Sampoa hoitaville lääkäreille. Sampolle on tehty
  viime vuoden aikana useita tutkimuksia ja verikokeita, mutta tulehduksen aiheuttaja ei ole
  vielä selvinnyt. Silmäspesialisti uskoo silmän oireilun kertovan tulehduksesta jossain
  muualla ja tutkimuksia jatketaan asian selvittämiseksi.

  Vaiva ei kuitenkaan näytä häiritsevän Sampoa, sillä se syö, leikkii ja elää kunnon karhun
  elämää uusien kavereiden kanssa. Sampo on viettänyt leppoisia päiviä ulkotarhassa Chocolaten, Jigsawn, Daisyn, Leilan, Bridgerin, Liberan ja Fritzin kanssa. Karhuista
  Libera ja Fritz ovat Sampon parhaita kavereita. Sampo rakastaa ulkoilua ja on tutustunut
  myös karhujen vesi-altaaseen. Se vaikuttaa hyvin onnelliselta uudessa ympäristössään.


  Vietnamissa on pelastettu uusi karhu
  Vietnamin pelastuskeskukseen on kotiutunut uusi karhu. Naaraskarhu nimeltään Quang Thien eli 7 vuotta yksinään häkissä omistajansa takapihalla. Karhulta puuttuu toinen etukäpälä, joten se on pyydetty luonnosta ansalla.

  AAF:n tiimi pelasti pienen ja nuoren karhun yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa. Kahden päivän matka uuteen kotiin sujui hyvin. Ystävällisen ja rauhallisen Quang Thienin elämä on saanut hienon uuden alun.
  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>


  Karhunpentu pelastettiin Vietnamissa
  Vietnamin pelastuskeskukseen on saapunut uusi pentu nimeltään Pieni lohikäärme:
  Pentu sai nimensä Kiinassa ja Vietnamissa vietettävän lohikäärmeen vuoden mukaan. Pentu takavarikoitiin mieheltä, joka piti kahta pentua laittomasti hallussaan. Valitettavasti toinen pennuista kuoli, koska se oli jo niin heikossa kunnossa. Mies sai toiminnastaan noin 2375 dollarin sakot ja pentu luovutettiin AAF:lle 9.1.2012. Pitkän automatkannjälkeen joukkue saapui Tam Daon pelastuskeskukseen 13.1.2012. Pentu selviytyi matkasta voittajana ja on kotiutunut pelastuskeskukseen hyvin. Tervetuloa kotiin Pieni lohikäärme!

  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>

  Karhuryhmän vuosikertomus 2011
  Pääset tutustumaan karhuryhmän vuoteen tästä >>>

  Suomessa on kerätty karhuille jo yli 60 000 euroa
  Aasian karhuille on kerätty Animalian Karhuryhmän olemassaolon aikana jo huimat 60 392 euroa.
  60 000 euron raja ylitetiin joulukuussa 2011. Varat on saatu tuotemyynnistä sekä lahjoituksista.

  Lämmin kiitos teille kaikille toimintaamme tukeneille. Avullanne olemme askeleen lähempänä karhutarhauksen lopettamista! Koko Karhuryhmän puolesta iloista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta!

  Karhutarhauksen pimeä puoli esillä Kiinassa

  Yli 60 paikallisen eläinsuojelujärjestön, julkisuuden henkilöiden, lääkärien ja jopa paikallisten viranomaisten yhteistyössä aikaansaama julkisuus on herättänyt aiheesta paljon keskustelua.
  Jotkin viranomaiset ovat vaatineet jopa lainsäädäntöä, joka tekisi sapentuotannosta laitonta välittömästi. Aasiassa suuressa suosiossa olevan laulajan Karen Mokin kautta asiaa tukemaan saatiin lähes 100 000 allekirjoitusta. Myös useat perinteisen kiinalaisen lääketieteen harjoittajat tukevat ajatusta.

  Nyt on siis ollut erityisen tärkeä ja suotuisa hetki panostaa tiedottamiseen ja tänä vuonna AAF on saanut aikaan mm. seuraavaa:

  - Jatkona heränneeseen keskusteluun kansallinen eri medioita yhdistävä tiedotuskampanja, jossa kuvataan niin eläimiä kuin ihmisiä vahingoittavan karhunsappituotannon todellisuutta

  - Paikallisten järjestöjen ja ruohonjuuritason toiminnan tukeminen, jotta nämä voivat omalta osaltaan vaikuttaa ihmisten toimintaan

  - Maanlaajuinen tiedotuskampanja karhunsapen vaihtoehtona olevista 54 yrtistä ja synteettisestä valmisteesta

  - Healing without harm -kampanja yhteistyössä perinteisen kiinalaisen lääketieteen harjoittajien kanssa kohderyhmänä lääkärit, farmaseutit ja sairaaloiden henkilökunta

  - Tavoitteena saada karhunsapen määrääminen lääketieteelliseltä pohjalta loppumaan

  - Tietoiskut kouluissa ja yliopistoissa (sappi)karhuista ja niiden luonnollisista elinoloista

  - Pelastuskeskusvierailujen jatkaminen, joiden kautta tuhannet ihmiset vuosittain näkevät ja oppivat itse sapentuotannon taustat


  14 karhua pelastettu Vietnamissa
  Vietnamilainen tarhaaja otti yhteyttä Animals Asiaan. Hän oli kuullut AAF:n työstä ja halusi luovuttaa 14 omistamaansaa karhua AAF:n huostaan. Tarhassa, josta karhut pelastettiin on yhteensä 54 karhua eri ihmisten omistuksessa. Toivottavasti tapaus on vaikuttanut muihinkin tarhan omistajiin ja loput karhut saadaan pelastettua.
  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>

  6.10.2011 Salla Tuomivaaran vierailu Chengdun pelastuskeskuksessa
  Animalian virkavapaalla oleva toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara on vieraillut Chengdun pelastuskeskuksessa. Pääset lukemaan Sallan kokemuksista täältä:
  >>>


  27.9.2011 Kolme karhua pelastettu Vietnamissa
  Lisää hyviä pelastus-uutisia. Kolme karhua pelastettu laittomalta tarhalta Vietnamissa.
  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>
   
  24.9.2011 Kaksi karhunpentua pelastettu Vietnamissa
  Kaksi urospentua pelastettu Vietnamissa. Molemmat karhut voivat hyvin ja niillä on hyvä ruokahalu. Toinen pennuista on kuitenkin arka ja käyttäytyy stereotyyppisesti. Pennulla oli saapuessaan kaulassa tiukka kaulapanta, josta voi päätellä että se on joutunut kokemaan
  epämiellyttäviä asioita lyhyen elämänsä aikana.
  Täältä lisää pennuista >>>

  18.9.2011 Vietnamissa pelastettu Sonny-karhu
  Tiistaina 6.9 on Vietnamin pelastuskeskukseen tuotu uusi karhu. Meikein kahdeksan vuotta pienessä häkissä hotellin takapihalla viettänyt malajinkarhu-Sonny on viimein saanut mahdollisuuden parempaan elämään. Sonny on vielä nuori, koska hotellin omista kertoi sen olleen häkissä ihan pennusta asti. Sonny on päällisin puolin hyvässä kunnossa ja syö mielellään perunoita ja meloneja. Vielä on epäselvää onko Sonnysta ikinä valutettu sappea. Täältä lisää kuvia ja tarinaa Sonnysta >>>

  10.8.2011 Keräys: uusi karhutalo Vietnamin pelastuskeskukseen

  AAF on rakentamassa uutta karhutaloa Vietnamin keskukseen. Yli 40 karhua tulevaisuudessa majoittava talo on saanut nimen Sunshine House. Kaikki lahjoitukset käytetään talon ja sen ulkoalueiden rakentamiseen. Ulkoilualueella on esimerkiksi keinuja, kiipeilytelineitä, altaita ja riippukeinuja - kaikkea mitä tarhoilta pelastetut karhut voivat paratiisiltaan toivoa.
  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>

  p


  9.7.2011 Kierros pelastuskeskuksessa
  Katso video AAF:n sivuilta >>>

  2.7.2011 Vietmanissa pelastettu uusi karhu
  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>

   

  9.4.2011 Karhuryhmä saa oman nimikkokarhun

  Yli £5000 keränneet yksityishenkilöt ja yhteishenkilöt pääsevät nimeämään karhun. Suomen Karhuryhmä on ollut jo pitkään tämän perusteella odotuslistalla, ja Vietnamissa viime vuonna pelastettu, alustavaksi Stanleyksi kutsuttu pitkällisesti kuntoutettu karhu on nyt osoitettu Karhuryhmän nimikkokarhuksi. Valitsimme hänelle nimen Sampo.

  Lue Sampo-karhun tarina (pdf-tiedosto) >>>
  Lisätietoja karhujen pelastusprosessista AAF:n sivuilta >>>

  30.3.2011 Kaksi karhunpentua pelastettu Vietnamissa
  AAF: n Vietnamin pelastuskeskus on saanut hoiviinsa kaksi suloista karhunpentua. Vietnamin rajavartijat takavarikoivat pennut Kon Tumin maakunnassa. Naaraskarhu Milo ja uroskarhu Sean matkasivat kolmen päivää Tam Daon pelastuskeskukseen. Molemmat karhut ovat pieniä ja laihoja mutta silti suhteellisen hyväkuntoisia. Karhujen paino nousee tasaisesti ja niiden luonteenpiirteet tulevat jo esiin: Milo on rohkea ja päättäväinen, Sean taas harkitsee asioita ja ottaa siskonsa tempaukset rauhallisesti. Näillä karhuilla oli paljon onnea matkassa, sillä monet keväällä syntyvät karhunpennut päätyvät suoraan pesästä karhufarmeille.
  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>


  8.3.2011 Allekirjoita vetoomus!
  Gui Zhen Tang Pharmaceutical Corporation on kiinalainen yritys, joka tarhaa karhuja sapen vuoksi. Nyt Gui Zhen Tang Pharmaceutical Corporation haluaa listautua Shenzhenin pörssiin. Allekirjoita vetoomus, jossa pyydetään että Gui Zhen Tang Pharmaceutical Corporationia ei hyväksytä mukaan pörssiin.
  Allekirjoita vetoomus >>>

  Animalian karhuryhmällä kiertävä valokuvanäyttely

  Animalian karhuryhmällä on uusi kiertävä valokuvanäyttely, jota tullaan näkemään kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa. Tiedot näyttelypaikoista ja ajankohdista tulevat Tapahtumat-sivulle. Näyttelyssä esitellään karhujen matkaa sappitarhoilta pelastuskeskuksiin sekä AAF:n työtä karhujen ja muiden eläinten hyväksi.

  Mikäli olet kiinostunut järjestämään näyttelyn omalla paikkakunnallasi, on näyttely mahdollista
  lainata. Laita viestiä infopostiimme info(at)aasiankarhutarhat.com. Viestin tulee sisältää seuraavat tiedot: Varaajan nimi, osoite, puhelinnumero ja missä näyttely aiotaan järjestää.

  Tutustu näyttelyyn (kuvat pdf-tiedostona) >>>


  8.3.2011 Uutta tietoa Kiinan eläintarhojen eläinesitysten tilanteesta
  18.1.2011 Kiinassa astui voimaan laki, joka kieltää eläinten käytön sirkustyylisissä esityksissä eläintarhoissa (Katso alla oleva uutinen 27.1.2011, Kiina kieltää eläinten käytön eläintarhojen esityksissä). Kiellon jälkeen AAF on seurannut mitä eläintarhoissa on tapahtunut.

  Hyviä uutisia: Chongqing Zoo- eläintarhassa eläinesityksiä on peruttu ja Hangzhou Safari Park -tarhassa tiikereille ja leijonille ei enää heitetä ruuaksi eläviä kanoja.

  Huonoja uutisia: Osa tarhoista jatkaa edelleen eläinesityksiä. Karhunpoikaset pakotetaan esimerkiksi ajamaan pyörällä, nyrkkeilemään ja tekemään akrobaattisia temppuja. Eläinten elinolosuhteet tarhoilla ovat paikoittain tyrmistyttävän huonot.

  AAF jatkaa tilanteen seuraamista Kiinassa.

  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>


  27.1.2011 Kiina kieltää eläinten käytön eläintarhojen esityksissä

  Kiinan eläintarhoissa astui voimaan kielto käyttää eläimiä esityksissä. Eläinsuojeluryhmä laati asiasta suositukset eläintarhojen käyttöön. Tammikuun 18. päivän jälkeen kiinalaiset eläintarhat eivät enää saa käyttää eläimiä sirkustyylisissä esityksissä.
  Animals Asia Foundation (AAF) on mukana auttamassa eläintarhoja omaksumaan

  uudet säännöt julkaisemalla asiaa koskevan raportin. Siinä ohjeistetaan, miten eläintarhakäynneistä luodaan kävijänsä palkitsevia elämyksiä ja miten aikaisemmin esityksissä käytettyjä eläimiä voidaan parhaiten hoitaa. Raportti myös tarjoaa neuvoja sen suhteen, miten esiintymisissä mukana olleelle henkilöstölle voidaan luoda uusia työmahdollisuuksia.

  Eläintarhojen hallintoa koskevan direktiivin laatineet Kiinan viranomaiset ovat täten ilmaisseet olevansa aidosti kiinnostuneita eläinten suojelemisesta tällaisten esitysten aiheuttamilta kärsimyksiltä ja vangittuina elävien eläinten hyvinvoinnista sekä niiden elinolosuhteista.

  Eläintarhat ovat ilmaisseet huolensa mahdollisista tulojensa menetyksistä tämän kiellon seurauksena. AAF:n raportti sisältää yhteenvedon neuvoista ja esimerkeistä, jotka perustuvat maailman eri eläintarhojen kokemuksiin ja joiden avulla Kiinan eläintarhat voivat kehittää omia
  toimintatapojaan.

  Ohjeissa annetaan suosituksia, jotka liittyvät muun muassa suojelu- ja koulutusohjelmien kehittämiseen, tarhojen suunnittelutyöhön panostamiseen sekä ihmisiä esiintyjinä käyttävien teatteri- ja akrobaattiesitysten toteuttamiseen. On myös tärkeää kouluttaa henkilöstöä vierailijoille
  suunnattujen esitelmien ja lyhyiden puheiden pitämiseen sekä auttaa heitä esittämään eläimiä koskevia mielenkiintoisia faktatietoja, joita ovat esimerkiksi niiden käyttäytymiseen ja nykyiseen suojelutilanteeseen litttyvät tiedot.

  Tarkempi englanninkielinen selvitys raportin sisällöstä ja linkki raporttiin löytyy täältä.
  >>>


  27.1.2011 Wilfred karhun tarina

  Wilfred saapui AAF:n pelastuskeskukseen kaksi vuotta sitten 28 muun karhun joukossa. Karhut olivat huonoimmassa kunnossa mitä pelastuskeskuksessa oli ikinä nähty. 28:sta karhusta 10 jäi henkiin, Wilfred oli yksi selviytyneistä. Nyt kaksi vuotta myöhemmin tämä sokea karhu on löytänyt taas elämisen ilon muiden kohtalotovereidensa joukosta.

  Kuvia ja englannin kielinen tarina Wilfredin matkasta löytyy tästä
  linkistä: >>>


  18.1.2011 Vuoden ensimmäinen karhu on pelastettu

  Kuusikuukautinen naaraskarhu, Han Chau, pelastettiin Vietnamissa 7.1.2011. Lai Chaun maakunnassa löydetty karhu oli hyvässä
  kunnossa, mutta hieman alipainoinen ja epäluuloinen pelastajiaan kohtaan.

  Yli 12 tunnin ajomatka Tam Daon pelastuskeskukseen sujui hyvin ja onnekas
  karhu pääsee opettelemaan yhteiseloa ihmisen
  ja muiden nuorten karhujen kanssa.

  Hieno alku uudelle vuodelle!
  Lue lisää AAF:n sivuilta >>>  ‹‹ Paluu edelliselle sivulle
   

  Uutisia

  27.1.2019
  Karhujen kuulumisia

  18.11.2018
  Tilaa joulukortit
  AAF:ltä!

  4.11.2018
  Karhukalenterit
  vuodelle 2019
  myynnissä

  4.11.2018
  Yrttejä karhunsapen
  sijaan

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Marraskuuhun 2017
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  129 842 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen