Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
 • Arkisto
 • Tapahtumat
  AAF
  Mistä on kysymys
  Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit
  Uutiset - Arkisto - 2009
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
   
   
  Vietnamin keskuksen ulkoilualue valmistunut
  Pitkällisen työn jälkeen ensimmäiset karhut pääsivät tutustumaan uuteen alueeseen uteliaina ja iloisina, mutta silti varovaisina.
  Lisää tietoa ja kuvia >>>

  Uusi karhujen hyvän tahdon lähettiläs Vietnamissa
  Irwin Junior kasvaa kovaa vauhtia

  Vietnamin sepelkarhuille tarkoitettuun suojakeskukseen kesäkuussa 2008 saapuneet Irwin Junior ja veljensä Yin Yang olivat pieniä, hyvin pelokkaita karhunpoikasia. Poikasten salakuljettajiksi epäillyt olivat teljenneet ne useiksi tunneiksi bussin alla olevaan kätköön kuljettaakseen pennut karhutarhalle Vietnamiin. Paikalliset metsänsuojeluviranomaiset olivat takavarikoineet pennut ja ottivat yhteyttä Animals Asiaan. Suojakeskukseen Tam Daoon saapumisestaan saakka pikku pahantekijä Irwin Jr. ja yhtä lailla kepposteleva Yin Yang ovat kasvaneet ja kehittyneet terveiksi, vahvoiksi ja vallattomiksi nuoriksi karhuiksi. Energiaa pursuava Irwin Jr. on jokapäiväinen pääesiintyjä – leikkien kaikella, minkä vain käpäliinsä saa, painien, kiipeillen ja muutoinkin yleisellä ilkikurisuudellaan. Jos yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, oheiset kuvat Irwin Juniorista kertonevat sanoja paremmin karhusta, josta on kasvanut varsinainen persoonallisuus.
  Irwin pursuaa energiaa ja elämäniloa ja on sellaisena varsinainen
  karhujen hyvän tahdon lähettiläs Vietnamissa.
  A
  ikaisemmin banaanipuun lehteä pienemmät poikaset löysivät nopeasti jalkansa ja
  muuttivat viisikuukautisina isojen karhujen taloon.

  21.12.09 Intian tanssivien karhujen kärsimys vihdoin päättymässä
  Hyviä uutisia Intiasta. Intian hallituksen ja paikallisten järjestöjen avulla Intian tanssiva karhu -perinne on jäämässä historiaan. Karhuille perustettuihin suojelukeskuksiin on pelastettu tähän mennessä 600 karhua.
  Lue lisää YLE:n verkkosivuilta >>>

  1.12.09 Globaali kirjekampanja Vietnamin karhujen puolesta on päättynyt
  Suuri kiitos kaikille osallistuneille!

  17.11.2009 Vetoomus Vietnamin karhujen puolesta

  Myös sinä voit lisätä kansainvälistä huomiota allekirjoittamalla vetoomuksen
  tämän linkin kautta >>>  6.10.09 Karhuryhmällä uudet nettisivut
  Suomen Karhuryhmän Internet-sivut ovat uudistuneet. Kommentteja ja palautetta voi lähettää osoitteeseen suvi(at)suvinurmiviita.fi. Kiitos kaikille sivujen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuneille.

  Snoopy näkee taas!
  Snoopy karhu on kuin onkin saanut näkönsä takaisin.
  Lue lisää Jillin blogista >>>  Ei vieläkään tietoa Snoopysta
  Jillin blogista 3.4.2009
  Kaikista ystävällisistä toivotuksistanne ja rukouksistanne tiedän,
  että olette kiinnostuneita kuulemaan uutisia Snoopystä, jolta
  leikattiin kaihi molemmista silmistä, kiitos Englannin silmälääkäriyhmän
  avokätisyyden. Tässä tuoreimmat uutiset eläinlääkäriltämme Faithelta
  Chengdusta. Ensin tiimimme luuli, että Snoopylla oli verihyytymä oikeassa
  silmässään. Tähän silmään silmälääkärit asettivat onnistuneesti
  siirrännäisen. Näin kertoi eilen Faithe: ”Kysymys ei ole niinkään
  verihyytymästä kuin tulehduksesta. Mutta yhä se on
  silmien valkuaisessa. Valitettavasti en ole vielä huomannut
  mitään viittauksia siihen, että näkö olisi palautunut.
  Snoopy tuntuu voivan suhteellisen hyvin ja haluaa vain päästä ulos,
  mutta se tapahtuu vasta ensi viikon keskivaiheilla.” Belinda,
  joka vastaa Snoopyn päivittäishoidosta, raportoi eilen, ettei
  ollut huomannut käytöksessä mitään, joka osoittaisi,
  että Snoopy näkisi. Hän silti sanoi sen olevan yleensä
  ottaen rentoutunut ja hyvinvoiva. Hyvä uutinen on taas se,
  että Sophie, joka selvästi on saanut näkönsä takaisin
  perusteellisen leikkauksen jälkeen, voi entistä paremmin.
  Palaan Chengduun ensi viikolla ja kirjoitan jälleen heti kun saan tietää enemmän.


  Snoopy-karhun uskotaan saavan näkönsä takaisin
  silmäleikkauksen ansiosta
   
  Vuonna 2003 Animals Asia Foundation pelasti sokean naaraspuolisen sepelkarhun,
  joka nimettiin Snoopyksi. Brittiläinen silmälääkäri Claudia Hartley suoritti Chengdun turvakeskuksessa 19.3.2009 kaihileikkauksen, jonka toivotaan palauttavan Snoopyn näön ainakin osittain. Tri Hartley toteaa, että tämä oli hänen tähänastisen uransa vaikein kaihileikkaus.

  Snoopyn oikean silmän mykiö korvattiin keinotekoisella, ja vaikka vasemmasta silmästä mykiö jouduttiin poistamaan, on kuitenkin mahdollista, että Snoopy näkee toivuttuaan myös sillä. Kun Snoopy tuotiin turvakeskukseen vuonna 2005, se oli levoton ja poissa tolaltaan ja liikkui häkissään edestakaisin lakkaamatta. Se hakkasi päätään häkin kaltereita vasten niin, että pää oli täynnä haavoja. Snoopya yritettiin saada vuorovaikutukseen muiden vammautuneiden karhujen kanssa, mutta koska tämä ei onnistunut, se on elellyt omassa erityisaitauksessaan. Jill Robinson toteaa, että aika näyttää, rohkaiseeko palautunut näkö Snoopya olemaan sosiaalisempi, mutta joka tapauksessa se parantaa Snoopyn elämänlaatua valtavasti.  Murheelliset hyvästit kummikarhu Mafille
  Mafi, kaunis kummikarhumme, nukkui pois 12. maaliskuuta 2009.
  Sekä vuoden 2008 kalenterin että Freedom moon –kirjan kannessa poseeraava karhutyttö ehti viettää AAF:n turvakodissa neljä vuotta. Mafi, jonka nimi tarkoittaa hindiksi anteeksiantoa, oli hyvin onneton, ahdistunut ja heikkokuntoinen karhu tullessaan Chengdun karhukeskukseen vuonna 2005. Tuskalliset vuodet sappitarhalla olivat jättäneet jälkensä. Ei tiedetä tarkkaan, kuinka kauan Mafi joutui viettämään vankeudessa Sichuanin karhufarmilla, mutta tuo aika riitti vaurioittamaan Mafin sappirakkoa lopullisesti. Lisäksi väkivaltainen sapen valutus sai aikaan maksakasvaimen, johon Mafi lopulta kuoli. Kammottavien tarhavuosiensa aikana Mafi oli vangittuna ahtaaseen häkkiin ja joutui kestämään päivittäistä sapen valutusta vatsassaan olevan haavan kautta. Aina, kun tarhaaja keräsi sappea, hän repi auki tulehtuneen, arpeutumaan pyrkineen haavan. On mahdotonta kuvitella sitä tuskaa, jota Mafi joutui kestämään niin kauan.

  Saapuessaan AAF:n turvakotiin Mafi ei suostunut edes syömään. Lopulta hoitajat saivat suostuteltua kovia kokeneen Mafin maistamaan rauhoittavalla lääkkeellä terästettyjä hedelmäpirtelöitä, jotka vähensivät karhun ahdistusta. Ajan myötä Mafi alkoi vastata hoitajien hoivaan ja huolenpitoon, ja sen oikea luonne alkoi hiipiä esiin. Ihmeellistä kyllä, Mafi ei ainoastaan toipunut, vaan tarttui uuteen elämäänsä lapsenkaltaisella riemulla, paljastuen uteliaaksi ja leikkisäksi nalleksi. Mafi oli usein ensimmäinen karhu, joka uskalsi kokeilla turvakodin uusia virikkeitä. Keskuksen uuteen, tukevaan keinuun Mafi ihastui oitis, ja siitä lähtien tuo elämäniloinen karhu vietti keinussaan tuntikausia. Mafi osasi nauttia jokaisesta leikintäyteisestä päivästään turvakodissa kuin vapautensa ensimmäisestä! Nimelleen uskollisena Mafi onnistui jättämään menneisyyden taakseen ja antamaan anteeksi kokemansa kärsimykset. Mafi ja lempikeinu:
  http://www.animalsasia.org/index.php?UID=G450GHJMW9O  Leppoisia hetkiä turvakeskuksessa
  - Jill Robinsonin blogista -

  Keskiviikko, helmikuun 25. 2009, 12:58
  Työntekijöiden viikonloppuraportit ovat Jillin mielestä mukavaa luettavaa,kun kiireet ovat väistyneet ja valvontavuorossa olevat henkilökunnan jäsenet pääsevät tarkkailemaan karhuja niiden puuhaillessa omiaan. Tässä Hayleyn kertomana edellisen viikonlopun puuhia: ”Caesar kaivoi valtavan ja vaikuttavan kuopan luolaan lauantaina. Täytimme kuopan sitten illalla. Katselimme pitkään karhun sunnuntaista leikkiä ja pulikointia altaassa. Nykyisellään tyytyväisenoloinen mutta varsin pienikokoinen Benjikin kaivoi kuopan ikkunan eteen sunnuntaina. Kuoppa ei tosin vetänyt vertoja Caesarin kaivamalle, mutta halusimme huvittaa Benjiä, joten täytimme sitten senkin kuopan, ikään kuin se olisi ollut isokin kuoppa.” Kuvissa Benji, Caesar uudessa kodissaan ja lopuksi Jasper näyttää, miten riippumatosta poistutaan tyylikkäästi.

  Jillin blogi


  Jasperin tyylinäyte

  13 karhua pelastettiin Kiinassa
  Helmikuun 6. päivänä AAF sai hoiviinsa 13 uutta karhua Sichuanin maakunnan metsänsuojeluviranomaisilta. Karhut ovat nyt Chengdun turvakeskuksessa. Kiinalaisilta sappikarhutarhoilta AAF:n hoiviin pelastettujen karhujen kokonaismäärä on nyt 260, mikä on jo yli puolet Kiinan hallituksen kanssa vuonna 2000 sovitusta 500 karhusta. Sopimuksen mukaisesti tarhaajat saavat korvausta takavarikoiduista karhuista, ja tarhat suljetaan. Tarhaajan tarhauslupa luovutetaan AAF:lle. Nämä karhut eivät olleet korvamerkittyjen tarhojen asukkeja, vaan viranomaiset olivat pyytäneet AAF:ää ottamaan vastaan karhuja, joiden tarhaajat olivat rikkoneet sääntöjä. AAF halusi varmistaa, että myös alkuperäisen sopimuksen aikataulun mukaisesti suljettavaksi sovittu tarha suljetaan. Viranomaiset lupasivat lisäksi, ettei tarhaajien anneta hankkia uusia karhuja menettämiensä tilalle."

  Turvakeskukseen tulo ja karhujen kunnon arviointi Dujiangyanista takavarikoidut karhut saapuivat tarhalle kuorma-autossa. Karhut tarkistettiin heti, ja kiireellistä lääkintäapua tarvitsevat hoidettiin ensimmäisinä. Karhut olivat stressaantuneita ja aliravittuja. Jotkin niistä keinuttivat itseään puolelta toisella ja jotkin taas kyyristelivät peloissaan. Useilla oli useiden vuosien vankeuden jäljiltä hiertymiä niiden hangattua itseään kaltereita vasten koppikauhun vuoksi. Yksi karhu, nimeltään Shui, jouduttiin lopettamaan välittömästi. Sen vatsa oli turvonnut kolminkertaiseksi suurentuneen maksan vuoksi, mikä oli todennäköisesti maksasyövän seuraus. Shuin keuhkoissa oli paljon vettä. Karhut on tutkittava perusteellisesti, ennen kuin niiden vammojen laadusta voidaan sanoa mitään tarkempaa, mutta pääeläinlääkäri Heather on jo varautunut pahimpaan. "Jotkut näistä karhuista ovat selvästi sairaita, ja niiden tutkiminen vie muutaman päivän. Monilla niistä on todennäköisesti maksasyöpä, mikä on yleinen sairaus karhuilla, joiden sappea on valutettu. Mutta vaikka joutuisimme lopettamaan muitakin karhuja, niiden kärsimykset ovat ainakin pian ohitse."

  Karhuille annettiin ravitsevia hedelmiä, jotka rauhoittivat niitä ja ravitsivat niiden aliravittuja kehoja. Toivottavasti nämä uudet, ihanat maut ja tuoksut antavat niille osviittaa siitä, että niiden elämä on viimeinkin kääntynyt parempaan suuntaan. Alkuarvioinnin jälkeen karhut pääsivät yöksi karanteenialueelle pehmeille pieluksille (olkia ja vihreitä oksia), ja ne saivat eteensä ruokaa sekä vettä.  13 karhua tulee kotiin - Jill Robinsonin blogista -
  Lauantai, helmikuun 7. 2009, 17:22
  Ilma kuhisi odotuksesta ja jännityksestä –
  kuten aina, kun uusia karhuja on tulossa
  turvakeskukseen. Ensin leijutaan onnen
  kukkuloilla siitä, että vuosikausia kärsineet
  eläimet pääsevät viimeinkin vapaaksi
  kiduttajiensa käsistä ja irti kaikesta
  tuskasta sekä kivusta.
  Onnen tunnetta seuraa pahoinvointi sen vuoksi, että todennäköisesti jotkin näistäkin tulokkaista saapuvat liian myöhään, jotta niitä voitaisiin enää pelastaa. Ja näin tapahtui viime lauantainakin, kun pihaan ajoi kuorma-auto, joka toi uusimman karhuerän 13 karhua häkeissään. Toisinaan turvakeskukseen saapuvat karhut huutavat "töräytyksin" kurjuuttaan tai puhisevat raivosta, mutta tämä joukko oli täysin hiljaa – vain niiden epäluuloisesti ja kauhistuneina pälyilevistä silmistä saattoi nähdä niiden pelon todelliset mittasuhteet. Tiimimme oli tavanomaisen loistava. Yli 300 kilon painoiset karhut häkkeineen nostettiin vaivattomasti alas, ja häkit pinottiin päällekkäin.

  Seuraavana päivänä tiimin jäsenet tuntisivat kivun jäsenissään! Karhujen terveydentila tutkittiin, häkit merkittiin ja karhut ruokittiin. Karanteenissa niille annettiin hedelmiä ja niiden häkkien päälle aseteltiin pehmikkeitä. Vuosikausia kovia kaltereita vasten särkevin luin makaamaan joutuneet karhut hoksasivat pian, että pehmikkeitä voi vetää häkin tankojen välistä alas mukaviksi pehmusteiksi. Lauantaina alkoivat tarkemmat terveystutkimukset.

  Neljä karhua nukutettiin, niiden vatsoista ajeltiin karvat pois, minkä jälkeen tehty ultraäänitutkimus paljastaisi mahdolliset maksasyöpätapaukset. Tämä sairaus koituu useiden sappikarhujen kohtaloksi, mikä ei voi olla sattumaa. Karhut laitettiin tiputukseen ja niiden hampaat tarkistettiin. Veri- ja virtsanäytteet otettiin, minkä lisäksi leikattiin kynnet, puhdistettiin korvat, tutkittiin jalkojen kunto sekä harjattiin ja siistittiin turkki ennen karhujen siirtoa tilavampiin oljella vuorattuihin toipumishäkkeihin. Karhuista valittiin myös kiireellisemmin leikkaushoitoa tarvitsevat. Havaittavissamme oli jälleen todisteita siitä, miten brutaalia toimintaa karhutarhaus on – kolmella karhulla oli sappea vuotava avohaava vatsassaan, joka oli puhkaistu sapen vapaata valutusta varten. Kahdella karhulla oli vatsassaan kaksi tällaista haavaa, kun niille on julmasti leikattu avohaava katetrivalutukseen käytetyn aukon lisäksi. Yhden karhun kaikki neljä kulmahammasta oli poistettu, mikä oli jättänyt paljaaksi lihasmassaa ja hermoja, ja muiden hampaat olivat kuluneet ankarasta turhautumisen aiheuttamasta kaltereiden puremisesta. Mutta kaikki nämä neljä karhua saivat nukkua seuraavan yönsä levollisemmin, ja niillä oli tilaa venytellä jäseniään. Eikä niiden tarvinnut enää kärsiä nälästä.

  Jill mainitsee useita tiiminsä jäseniä nimeltä, kiittäen heitä heidän suurenmoisesta panoksestaan karhujen pelastamiseksi ja niiden hoitamisessa kuntoon ja terveemmiksi. Jill sanoo olevansa heistä suunnattoman ylpeä. He ovat säätiön perusta ja sydän siinä kampanjassa, jonka tavoitteena on saada karhutarhaus täysin polvilleen. Nämä ihmiset ovat niitä, joiden kasvoilla näkyi suru, kun ensimmäinen pelastettavista karhuista, Shui, jonka nimi tarkoittaa vettä, jouduttiin lopettamaan. Ja kun he näkivät Shuin turvonneen vatsan ja veden täyttämien keuhkojensa kanssa taistelevan maksasyöpää vastaan, ilman toivoa voittamisesta. Nämä ihmiset itkivät, kun pääeläinlääkäri Heather nukutti karhun ikiuneen ja kun karhun jäännökset poltettiin krematoriossa. He jättivät jäähyväiset karhulle, jota he tuskin ehtivät oppia tuntemaan. (Blogissa on kuva Shuista.) Kun liekit, savu ja Shuin henki nousivat hiljaa taivaalle – ajattelimme säkeitä runosta, joka lohdutti meitä ja antoi voimaa sekä meille täällä Chengdussa että muille tiimimme jäsenille eri puolilla maailmaa: "Pitäkää huolta toisista ja antakaa heille toivoa paremmasta pian – ja pyytäkää heitä olemaan kärsivällisiä sekä ylpeinä kantamaan kuutaan".


  Mafi - Karhuryhmän oma ystäväkarhu
  Karhuryhmän ja Animalian lahjoittamat varat menevät kaikki yleisesti AAF:n karhujenpelastustyölle, mutta poimimme joukosta yhden, jonka valitsimme "kummikarhuksemme" ja joka näin omalla persoonallaan edustaa kaikkia vapautettuja karhuja sekä niitä, jotka edelleen odottavat pelastusta karhutarhoilla.

  Tarinaa Mafista voit lukea alla AAF:n turvakeskuksen työntekijöiden kertomana: Mafin saapuessa Kiinan turvakeskukseen vuonna 2005 se oli erittäin heikossa kunnossa ja peloissaan. Syötimme sille rauhoittavilla lääkkeillä terästettyjä hedelmäkaramellejä,
  jotka auttoivat karhun rauhoittamisessa – ja Mafin nykyisestä ympärysmitasta päätellen karamelleistä sai alkunsa myös rakkaus herkulliseen ruokaan!

  Tässä on tosiaankin karhu, joka rakastaa elämän hyviä puolia; Mafi leikkii tuntikausia "omassa" keinussaan, kiipeilee ylös alas kiipeilytelineitä ja flirttailee estottomasti vapaiden poikamieskarhuihailijoiden kanssa aitauksessaan.

  Mafin nimi tarkoittaa hindin kielessä anteeksiantoa, mikä sopii Mafille paremmin kuin hyvin, kun ottaa huomioon kaiken, mitä Mafi on joutunut kokemaan. Sen elämänjano vaikuttaa siitä syystä sitäkin merkittävämmältä. Voit valita myös oman "ystäväkarhun" ja tukea mukavalla tavalla AAF:n työtä:
  Befriend a Bear:
  http://www.animalsasia.org/index.php?UID=MXLPG2LTCRN2  

  ‹‹ Paluu edelliselle sivulle

  Uutisia

  27.1.2019
  Karhujen kuulumisia

  18.11.2018
  Tilaa joulukortit
  AAF:ltä!

  4.11.2018
  Karhukalenterit
  vuodelle 2019
  myynnissä

  4.11.2018
  Yrttejä karhunsapen
  sijaan

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Marraskuuhun 2017
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  129 842 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen