Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
 • Arkisto
 • Tapahtumat
  AAF
  Mistä on kysymys
  Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit
  Uutiset - Arkisto - 2007
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  Kiinassa lakialoite karhujen puolesta

  Kiinan kansankongressin jäsen, rouva Zhou Ping, joka on kotoisin Chengdusta ja edustaa Sichuanin maakuntaa, on tehnyt aloitteen uudesta karhuja suojelevasta lainsäädännöstä.
  Lain tarkoituksena olisi pysäyttää erityisesti 7 000 uhanalaisen sepelkarhun sappinesteen valutus. Zhou Ping teki eläinsuojelua koskevan lakialoitteen kansankongressin vuoden 2006 kokouksessa vierailtuaan Animals Asia Foundation -järjestön Chengdussa sijaitsevassa karhutarhassa yhdessä 20 muun kansankongressin jäsenen kanssa. Kansankongressi piti äskettäin vuoden 2007 kokouksensa, jolloin Zhou Ping ehdotti lisäksi karhutarhauksen lopettamista kokonaan. Animals Asia Foundation tervehtii ehdotusta ilolla ja lupaa tarjota oman asiantuntemuksensa ja resurssinsa käyttöön sekä karhujen että ihmisten auttamiseksiyhteistyössä rouva Zhou Pingin ja Kiinan hallituksen vastaavien osastojen kanssa. Tavoitteena on karhutarhauskäytännön lopettaminen julmana ja tarpeettomana.

  Tapahtumia kevät ja kesä 2009
  21.3. klo 10-13 Kouvolan Mahdollisuuksien tori
  http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/kouvola

  2.4-15.4. Lahdessa Kirppis Lanttilan sponsoroima Karhuryhmän
  kirpputoripaikka, os. Sopenkorvenk.

  6 18.4.2009 Lempäälässä Manttaali-talolla Maine coon -näyttely http://www.mainecoon.fi/ajankohtaista/?tapahtumat

  25-26.4. Lahden kansainvälinen koiranäyttely Lahden messu-ja suurhallissa

  26.4. Lahden Mahdollisuuksien tori http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/lahti

  26.4. Oulussa Limingantullin parkkipaikalla Match-show karhujen hyväksi.
  Ilmoittautumiset alkaen klo 10. AAF:n tuotteita myynnissä!

  la 2.5. Tampere, Pesun Kevättapahtuma www.pesu.org

  16.-17.5. Tampereen Mahdollisuuksien tori
  http://www.mahdollisuuksientori.fi/paikkakunnat/tampere
  Wild Lynx ry, Keski-Suomen ympäristökeskus ja Karhuryhmä järjestivät karhutapahtuman metsän keskellä. Infopöytä oli kodassa ja tapahtumassa oli karhuaiheinen luontopolku.

  23.-24.5. Maailma kylässä, Helsinki
  Karhuryhmä pääsi ensimmäistä kertaa mukaan Helsingin
  Maailma kylässä -tapahtumaan http://www.maailmakylassa.fi/

  1.-2.8. Surokin kissanäyttely Helsingissä
  http://www.surok.fi/

  29.7.-2.8 Faces-festivaali Billnäsissä
  http://www.faces.fi/sumuSHOP/sivu/etusivu

  Uusi turvakeskus Vietnamiin Huhtikuussa 2007

  AAF avaa Vietnamin ensimmäisen karhujen pelastuskeskuksen Tam Daon kansallispuistoon, jonne on varattu karhuja varten 4 000 neliömetrin suuruinen alue. Vietnamin hallitus sääti jo vuosia sitten karhujen tarhauksen kieltävän lain, mutta silti Vietnamissa on yhä 4 000 tarhakarhua. Perustettavan keskuksen vietnamilais-australialaisen projektikoordinaattorin Tuan Bendixsenin mukaan tavoitteena on saada karhujen tarhaus loppumaan Vietnamissa kokonaan. Keskukseen saapuvat karhut tarvitsevat välitöntä eläinlääkärin apua. Joillakin yksilöillä on aivovammoja, jolloin ne tarvitsevat hoitoa elämänsä loppuun asti. "Jotkut ovat tullessaan aggressiivisia, sillä niiden elämä on ollut kivuntäyteistä, eivätkä ne vielä osaa erottaa hoitohenkilökuntaa karhutarhaajista. Ne kuitenkin oppivat viikkojen kuluessa, ettei ihmisen läsnäolo enää merkitse kidutusta. Ne oppivat elämään karhun elämää ja nauttimaan siitä, ja pennut telmivät keskenään. On palkitsevaa nähdä epätoivon muuttuvan riemuksi", sanoo Jill Robinson, AAF:n perustaja.
  Lue australialaislehdessä helmikuussa -07 julkaistu artikkeli >>>

  Karhuryhmän jäsen vierailulla AAF:n turvakodissa

  Biologian opiskelija Eini Pesälä Oulusta, lähti joulukuussa Aasian kiertomatkalle. Tammikuun 20. päivänä Eini kävi tutustumassa AAF:n ylläpitämään Moon Bear Rescue Centeriin, joka sijaitsee Chengdun kaupungin lähellä, Kiinassa. Lue lisää vierailusta Einin blogista:
  http://www.ekreissu.blogspot.com/
  Keskus toivoa täynnä - Einin artikkeli AAF:n turvakeskuksesta

  Tam Daon karhuperhe sai kaksi uutta jäsentä (elokuu 2007)

  Vietnamin metsien suojelusta vastaavat viranomaiset (FPD) pelastivat salakuljettajien kynsistä kaksi sepelkarhutyttöä, jotka ehtivät viettää melkein neljä vuotta ahtaissa häkeissään. Karhujen etutassut oli katkaistu, joten FPD:n virkailijat ajattelivat karhujen tarvitsevan parempaa hoitoa, kuin mitä he itse pystyisivät tarjoamaan. Niinpä AAF sai pyynnön sijoittaa karhut Hanoin lähellä sijaitsevaan pelastuskeskukseen. Näin keskuksen kolme karhunpentuveitikkaa saivat kerralla kaksi kasvattiemoa! Lue karhujen uudesta elämästä kertova artikkeli ja katso näiden uusien perheenjäsenten valokuvat alla olevassa osoitteessa:
  http://www.animalsasia.org/index.php?module=2&menupos=11&submenupos=2&lg=en

  AAF:n tiedote, Lokakuu 2007:
  Katsaus menneeseen - suuntaa tulevaan
  AAF:n 10-vuotissyntymäpäivä lähestyy, minkä vuoksi Jill Robinson, AAF:n perustaja ja johtaja kertaa lokakuun katsauksessaan hieman menneitä ja pohtii AAF:n tulevaa suuntaa.

  "Vihreät olympialaiset tulossa" - julmaa ironiaa
  Ensi vuoden elokuun 8. päivänä alkavat Pekingin olympialaiset. Silloin tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun AAF perustettiin päätehtävänään karhutarhauksen lopettaminen Kiinassa. Edistystä on tapahtunut, mutta yhä vielä tuhannet karhut kärsivät tästä julmasta käytännöstä sappifarmeilla.

  Kun maailman katse kääntyy Kiinaan olympialaisten myötä, AAF toivoo, että maan hallitus käyttäisi tämän huomion hyväkseen ja sitoutuisi lopettamaan karhutarhauksen. Kiinan kanssa on toimittava varovaisesti mutta päättäväisesti mm. maan alati muuttuvan poliittisen ilmapiirin, hallituksen eriasteisten organisaatioiden ja erinäisten muiden syiden vuoksi. Euroopan parlamentin äskeisen julkilausuman mukaan karhutarhaus ei ole hyväksyttävää sen jäsenvaltioissa. Tämä suututti muutamia kiinalaisia viranhaltijoita ja karhutarhauksen intressiryhmiin kuuluvia ja vaikutti jonkin verran hidastavasti karhujen pelastus- ja vapauttamistyötä. Julkilausuma oli kuitenkin tarpeellinen muistutus siitä, ettei suurin osa ihmisistä (myös Kiinassa) hyväksy karhutarhausta. Eri puolilla maailmaa parhaillaan esitettävä Animal Planetin dokumentti sepelkarhujen matkasta vapauteen dokumentoi sen, miten päättäväisesti työskentelemme tämän tavoitteen saavuttamiseksi. AAF:llä on hahmotelmia ja suunnitelmia sen suhteen, miten se toimisi siinä tapauksessa, että suuri määrä karhuja vapautettaisiin samalla kertaa.

  Kiina on kuitenkin kiihtyvän muutoksen kourissa. Eläinsuojeluyhdistyksiä perustetaan eri puolilla Kiinaa. Ihmisten ja median eläimille antama ääni kuuluu laajalti esimerkiksi koiriin kohdistuvien harvennusteurastusten ehkäisemiseksi sekä kissojen pelastamiseksi eläintoreilta.

  Miten AAF toimii karhutarhauksen lopettamiseksi?
  - on pitänyt lukuisia esityksiä ja esitelmiä aiheesta, viimeisimmät Iso-Britanniassa, USA:ssa, Uudessa Seelannissa, Luxemburgissa ja tietysti Kiinassa
  - jakaa tutkimustietoa karhutarhauksesta eri alojen eläinlääketieteen asiantuntijoille ja muille tieteentekijöille, esimerkiksi poliitikoille
  - on kerännyt tuhansittain vetoomuksia eri puolilta maailmaa asian edistämiseksi
  - järjestää tapaamisia Kiinan viranomaisten kanssa ja tekee yhteistyötä valtion elinten kanssa
  - teettää karhunsapesta laboratorioanalyysejä, joilla selvitetään sapen käytön haittavaikutuksia ihmisiin
  - on pitänyt lukuisia esityksiä ja esitelmiä aiheesta kouluissa ja yliopistoissa
  - tiedottaa aiheesta Kiinan liike-elämän ja politiikan vaikuttajille, mm. teollisuudenalan haittavaikutuksista Kiinan julkisuuskuvalle
  - tekee yhteistyötä perinteisen kiinalaisen lääketieteen harjoittajien kanssa Kiinassa ja länsimaissa
  - kertoo karhutarhauksesta ja karhuista tuhansille pelastuskeskuksissa
  vieraileville kävijöille

  Mitä tukijamme ja kannatusryhmämme tekevät karhutarhauksen lopettamiseksi?
  - kiinalaiset yliopisto-opiskelijat ovat perustaneet 20 Friends of Animals Asia -tukiryhmää, jotka tekevät ruohojuuritason työtä tietoisuuden lisäämiseksi asiastamme
  - australaasialainen ARAZPA on kerännyt yli miljoona nimeä vetoomuskampanjalla
  - huomattava kiinalainen professori Song Wei laatii luonnostelmia Kiinan ensimmäisiksi eläinten hyvinvoinnin turvaamiseen tähtääviksi laeiksi ja lobbaa niiden puolesta
  - useat julkisuuden henkilöt ovat mukana tukemassa meidän työtämme

  Tiikereillä käytävä kauppa voi heijastua karhuasiaan
  Kiina kielsi vuonna 1992 tiikerin elinten myymisen ja ostamisen. On kuitenkin olemassa tahoja, jotka yrittävät saada kiellon kumotuksi. Tästä syystä on olemassa vaara, että vastaavaa tapahtuisi myös karhunsapen tarhauksen kieltämisen jälkeen, joten meidän on jatkettava työtämme myös mahdollisen tarhauskiellon jälkeen pitääksemme sen voimassa.

  AAF on ainoa organisaatio, joka toimii aktiivisesti Kiinassa karhutarhauksen lopettamiseksi. AAF ei olisi päässyt näin pitkälle tässä työssään ja saanut todistaa esimerkiksi Jasperin, Agathonin, sokean Bluebellen sekä aivovaurioituneen Rupertin hämmästyttävää toipumista ja nykyistä kivuista vapaata elämää ilman kaikkea sitä tukea ja apua, jonka AAF on saanut ihmisiltä, jotka välittävät. AAF on hyvin kiitollinen kaikesta saamastaan tuesta ja avusta. AAF on valmistautunut ja sitoutunut jatkamaan karhujen pelastustyötä vähintään seuraavien 30 vuoden ajan ja tarvitsee jatkuvaa tukea näiden kauniiden ja anteeksiantavaisten hyväntahdonlähettiläiden, sepelkarhujen, pelastustyössä ja hoivassa, minkä ne hyvin ansaitsevat.

  Karhunhalauksin,
  Jill

  PS. AAF valmistautuu parhaillaan käynnistämään 200 vietnamilaiskarhun vapautuksen ja siirron Hanoin lähellä toimivaan pelastuskeskukseen, pitkän odotuksen jälkeen. http://www.animalsasia.org/index.php?module=2&menupos=1&lg=en


  ‹‹ Paluu edelliselle sivulle

  Uutisia

  27.1.2019
  Karhujen kuulumisia

  18.11.2018
  Tilaa joulukortit
  AAF:ltä!

  4.11.2018
  Karhukalenterit
  vuodelle 2019
  myynnissä

  4.11.2018
  Yrttejä karhunsapen
  sijaan

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Marraskuuhun 2017
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  129 842 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen