Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
 • Arkisto
 • Tapahtumat
  AAF
  Mistä on kysymys
  Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit
  Uutiset - Arkisto - 2006
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009
  2008
  2007
  2006
  2005
  2004
  EU:n karhutarhausta koskeva julkilausuma Euroopan parlamentin julkilausuma tammikuulta 2006, jonka allekirjoitti 377 edustajaa, ilmaisee vakavan huolen siitä, että tällainen julma ja alkukantainen menetelmä on käytössä, ja parlamentti julkaisee tämän huolensa sekä kansainvälisesti että Kiinassa. Julkilausuma ottaa kantaa siihen, että uhanalaisten luonnonvaraisten kasvi- ja eläinlajien kansainvälistä kauppaa koskevan sopimuksen (CITES) liitteessä 1 mainittuja sepelkarhuja on julkilausuman julkaisuhetkellä vangittuina 7 002 sapen lypsämistä varten karhutarhoissa.

  Julkilausumassa todetaan, että uudet "humaanimmat" sapenvalutusmenetelmät, joista ainakin yksi on uusien säädösten vastainen, aiheuttavat karhuille edelleen tuskallisia kärsimyksiä ja karhujen kuolemia kiinalaisilla karhutarhoilla. Julkilausuma myös huomauttaa, että huomattavien kiinalaisen perinteisen lääketieteen edustajien mukaan karhun sapelle on olemassa 54 yrttipohjaista ja yksi synteettinen korvaava tuote.

  Julkilausumassa mainitaan myös ilahduttavina Kiinan hallituksen toimet vuodesta 2000 lähtien, jonka jälkeen 40 karhutarhaa on suljettu ja 188 karhua on vapautettu AAF:n hoidettaviksi. Lisäksi Kiinaa vaaditaan lopettamaan karhutarhaus ja asettamaan aikaraja tarhauksen lopettamiselle, toimimaan yhteistyössä AAF:n kanssa tämän tavoitteen toteuttamiseksi sekä yleisön sivistämiseksi sapen käytön lopettamiseen tähtäävissä koulutusohjelmissa.

  Euroopan parlamentti lähetti julkilausuman ja allekirjoitukset Euroopan neuvostolle ja komissiolle, jäsenmaille ja Kiinan asianomaisille viranomaisille. Julkilausuman johdosta Kiinan hallitus piti karhun sapen käyttöä puolustelevan lehdistötilaisuuden Beijingissä, johon myös Jill Robinson (AAF:n perustaja ja johtaja) osallistui.

  Lue lisää>>>

  Kolme karhunpentua Vietnamin turvakeskukseen
  Vietnamiin valmisteilla oleva AAF:n karhujen turvakeskus sai ensimmäiset asukkaansa. Kolme pientä karhunpentua löydettiin linja-autosta Vietnamin ja Laosin väliseltä rajalta toukokuun alussa. Vietnamin tulliviranomaiset olivat saaneet vihiä linja-autossa mahdollisesti salakuljetettavista pennuista. Pennut olivat löydettäessä n. kolmen kuukauden ikäisiä ja pahasti aliravittuja. Kukin painoi vain hiukan yli kaksi kiloa. Karhunpennut ovat nyt turvallisesti AAF:n
  kohta valmistuvassa Tam Daon kansallispuiston laitamilla sijaitsevassa
  turvakeskuksessa.

  AAF:n johtaja Jill Robinson kertoo: "Poikaset eivät olisi voineet tulla parempaan aikaan. Olimme toivoneet näihin aikoihin avaavamme keskuksen niin, että pääkohteemme, 200 häkkikarhun pelastaminen Vietnamin karhutarhoilta olisi voitu jo käynnistää, mutta rakennustöiden olleesa vielä kesken ensimmäiset häkkikarhut voidaan ottaa vastaan vasta tämän vuoden lopulla.
  On surullista, että nämä karhunpennut eivät voi olla emonsa luona ja on kauheaa ajatella mitä sille on tapahtunut. Pennut ovat kuitenkin turvassa keskuksessamme, jossa ne voivat viettää lopun elämänsä rauhassa. Järkyttävää ajatella mitä niille olisi tapahtunut, jos salakuljettajat olisivat onnistuneet tehtävässään. Todennäköisesti pennut olisivat päätyneet karhutarhalle
  tuskalliseen sapenvalutukseen loppuelämäkseen. Nyt ne ovat turvassa eivätkä koskaan tule tietämään karhutarhojen julmuudesta."

  Lue lisää>>>

  Julmaa karhunmetsästystä Venäjällä
  Venäjällä tehdään bisnestä myymällä karhunkaato-oikeuksia 2000 dollarilla rikkaille metsästäjille. Karhut herätetään talvipesästä koirien avulla ja ammutaan. Emojen jäljiltä jää orpoja pentuja, jotka menehtyvät tai joutuvat esim. turistien viihdykkeeksi kaduille. International Fund for Animal Welfare (IFAW) kerää rahaa poikasten auttamiseen paikallisen tiedemiehen perustaman projektin avulla. Karhuja avustetaan elämän alkuun ja vapautetaan turvakodeista luonnonsuojelualueille, kun ne ovat kehittyneet riittävästi selviytyäkseen luonnossa. Satakunta on jo palautettu luontoon. Samalla kampanjoidaan poliittisesti pesältä ampumisen kieltämiseksi kolmellaalueella ja kansallisen eläinsuojelulain saamiseksi aikaan koko maassa. Allekirjoita vetoomus tämän julman metsästämisen lopettamiseksi!

  Allekirjoita IFAW:n vetoomus >>>

  Pieni Naji-poikanen pääsi jouluksi AAF:n turvataloon
  Pieni karhunpentu oli vaarassa joutua turistien viihdykkeeksi ja päätyä lopulta karhutarhalle. AAF:n väki sai suostuteltua perheen luovuttamaan poikasen AAF:n hoiviin.

  Lue lisää>>>

  Verkkotie ja Yle24 Ympäristö julkaisivat molemmat 28.11.2006
  artikkelin sappikarhujen tarhauksesta.


  Lue lisää verkkotiestä>>>
  Lue lisää Yle24 ympäristö>>>

  AAF pelasti 12 sepelkarhua, joista kahdelle vapautus tuli liian myöhään

  Animals Asia Foundation (AAF) pelasti jälleen 12 sepelkarhua, mikä nostaa Kiinan karhutarhoilta pelastettujen eläinten kokonaismäärän 217 karhuun. Kaksi AAF:n Chengdussa, Sichuanin maakunnassa sijaitsevaan keskukseen tuoduista karhuista ei kuitenkaan heikon tilansa vuoksi selvinnyt hengissä, vaan ne menehtyivät kiireellisenä tehdyn terveystarkistuksen jälkeen.AAF:n perustaja ja toimitusjohtaja Jill Robinson, joka on nähnyt useita vastaavia tapauksia, joissa eläimiä kohdellaan julmasti, oli järkyttynyt keskukseen tuotujen karhujen heikosta kunnosta. Kaikki olivat liian pienissä häkeissä ja luurankomaisen laihoja. Lisäksi niillä oli erilaisia vammoja, ja ne olivat hyvin pelokkaita.

  Kaksi karhuista olivat sokeita, ja joiltakin karhuilta puuttui jäseniä. Kaltereita vasten hankautuneissa ruumiinosissa oli arpia, ja joillakin karhuilla oli vatsassa märkiviä avohaavoja, joiden kautta sappea oli valutettu. Näiden karhujen vammat ovat osoitus siitä, että tarhaus jatkuu aivan yhtä julmana kuin ennenkin, vaikka ilman katetria tapahtuvan sapenvalutuksen, jossa sappi valuu vatsaan tehdyn pysyvän aukon kautta vapaasti, väitetäänkin olevan karhuille vähemmän kivulias.

  "Yhä edelleen näemme nuoria karhuja, joiden jalat ovat rusentuneet ansoissa ja jotka ovat syntyneet myöhemmin kuin 17 vuotta sitten, jolloin karhujen pyydystäminen ansalla kiellettiin lailla Kiinassa", Robinson sanoi. Hänen mukaansa Twiglet, toinen menehtyneistä karhuista, oli ilmeisesti jätetty ruokkimatta ja kuolemaan nälkään, kun sen vatsassa ollut aukko oli umpeutunut, jolloin karhusta ei ollut enää hyötyä tarhaajalle. Twiglet oli kärsinyt myös sydän- ja maksavaurioista ja tarhatuille karhuille tavanomaisesta verenmyrkytyksestä, joten karhun viimeiset elinviikot olivat hyvin tuskallisia. Toinen karhu, jonka nimi oli Message, kuoli maksasyöpään kuten kymmenen aikaisemmin vapautettuakin karhua. Maksasyöpä on luonnossa vapaana elävillä karhuilla harvinainen. Ruumiinavauksessa todettiin karhun sapen märkäisyys. Tarhaus saa karhujen sappirakot märkimään, ja niistä valutettuja nesteitä sapenostajat kuluttavat. Robinson ihmetteleekin, kuinka haitallista nesteiden käyttäminen mahtaa olla ihmisille, kun vaikutukset karhuihinkin ovat näin ankaria.

  Sappinesteen kulutus on suurinta Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. Myös Australiassa, Taiwanissa, Indonesiassa, Malesiassa, Singaporessa, USA:ssa ja Kanadassa kulutetaan sapen osia, sappijauhoa ja muita sappituotteita. Kiinassa sappituotteet on asetettu vientikieltoon, mutta mustan pörssin kauppa kukoistaa.

  Angel-karhu pääsi Peanut-poikasensa kanssa AAF:n turvataloon

  Animals Asian väki hälytettiin pelastamaan seitsemää karhua, jotka viruivat huonossa kunnossa jo suljetussa eläintarhassa. Kolme niistä oli ollut aiemmin karhutarhalla ja kaikki karhut olivat nyt vaarassa joutua tarhoille sapen lypsämistä varten. Yksi näistä kolmesta oli Angel-karhu. Se pääsi heti leikkaukseen, jossa siltä poistettiin metallinen katetri ja vaurioitunut sappirakko. Näiden seitsemän pelastetun karhun joukossa oli myös Angelin pentu, Peanut. Se oli erittäin huonossa kunnossa, pelokas ja apaattinen tullessaan turvakeskukseen, mutta AAF:n väki on toiveikas sen toipumisen suhteen.

  Lue lisää>>>

  China Bear Rescue – kuulumiset:
  Kesäkuu 2006 >>>
  Marraskuu 2006>>>

  ‹‹
  Paluu edelliselle sivulle

  Uutisia

  27.1.2019
  Karhujen kuulumisia

  18.11.2018
  Tilaa joulukortit
  AAF:ltä!

  4.11.2018
  Karhukalenterit
  vuodelle 2019
  myynnissä

  4.11.2018
  Yrttejä karhunsapen
  sijaan

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Marraskuuhun 2017
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  129 842 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen