Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
 • Arkisto
 • Tapahtumat
  AAF
  Mistä on kysymys
  Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit
  Uutiset

  6.11.2017
  Joulumyyjäiset Kouvolassa 9.12.2017

  Kouvolan Animalia ja Animalian karhuryhmä ovat mukana järjestöjen joulumyyjäisissä seurakuntakeskuksen Maria-salissa.

  • Aika: 9.12.2017 klo 9-13

  27.9.2017
  Animalian karhuryhmän kokous la 21.10.2017


  Kokous pidetään Animalian toimistolla la 21.10.17 klo 11.00 alkaen. Kokouksessa suunnittelemme tulevaa ja juhlistamme AAF:n lähettämää tunnustuspalkintoa työstä karhujen hyväksi.

  Ilmoittaudu: info(at)aasiankarhutarhat.com

  Lämpimästi tervetuloa!


  20.9.2017
  Animalian karhuryhmän tiedote

  Tiedotteessa hyviä uutisia Vietnamista ja tietoa lokakuun kokouksesta.


  15.9.2017
  AAF:n perustajalle Jill Robinsonille Animal Hero Awards -palkinto


  Jill Robinsonille myönnettiin syyskuussa Outstanding Contribution (Merkittävä panostus eläinten hyväksi) vuosittaisessa Eläin-/Eläinten sankari palkintogaalassa Lontoossa pitkäaikaisesta työstä sappikarhujen hyväksi Aasiassa.

  Jill on kommentoinut palkintoa seuraavasti:
  “Tämä palkinto on erittäin suuri kunnianosoitus. Kun aloitimme 20 vuotta sitten sappikarhutarhaus oli piilossa katseilta ja näkymätöntä, mutta nykyään miljoonat ihmiset Aasiassa ja ympäri maailmaa ovat tietoisia siitä ja vastustavat tätä hirveää julmuutta. … Jos kohtaat eläinrääkkäystä, älä lähde pois, vaan puolusta niitä, jotka eivät voi puhua puolustaakseen itseään. … Vaikka tämä palkinto on annettu yksilölle, on se itse asiassa annettu kaikille niille, jotka ovat osallistuneet tämän hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan eläinlääkäreistä ja karhujen hoitajista aina tuhansiin tukijoihin kaikkialla maailmassa, jotka kaikki tekevät karhujen uudesta elämästä mahdollista. Tämä palkinto on meille kaikille.”

  Jill Robinsonista on tehty noin tunnin mittainen dokkari (Jill Robinson: To the Moon and Back).

  • Traileri Youtubessa

  22.7.2017
  Karhutarhaus loppuu Vietnamissa

  Vietnamin hallitus ja Animals Asia ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka ansiosta karhutarhaus tulee loppumaan Vietnamissa.

  The Memorandum of Understanding -sopimuksessa linjataan, että Animals Asia ja Vietnamin metsähallitus työskentelevät yhdessä, jotta Vietnamin loput sappikarhut saadaan pois tarhoilta. Vietnamissa on arviolta 1 000 sappikarhua.

  Tarhaus on ollut laitonta Vietnamissa vuodesta 1992 lähtien, mutta laissa on ollut porsaanreikä, joka on mahdollistanut karhutarhauksen. Vuonna 2006 astui voimaan laki, jossa kaikille tarhatuille karhuille vaadittiin mikrosiru. Näin uusien karhujen tarhaaminen tuli mahdottomaksi.

  Uusi laki ei kuitenkaan suojellut jo tarhattuja karhuja, sillä kotitaloudet saivat pitää karhunsa sillä ehdolla, että karhuista ei lypsetä sappea. Tarhaajat ovat hyödyntäneet lain epämääräisyyden, ja porsaanreikä on mahdollistanut sapen tuotannon tähän päivään asti.


  18.4.2017
  Karhuryhmän huhtikuun tiedote

  Jälleen paljon on tapahtunut karhurintamalla. Tiedotteessa asiaa mm. kahden karhun pelastuksesta Vietnamissa ja tietoa tulevista tapahtumista.


  18.4.2017
  Kirppis Porvoossa 18.-24.4.

  Kirppispöytä karhujen hyväksi Porvoon Kellarikirppiksellä 18.-24.4.  
  Osoite: Rihkamakatu 12, 06100 Porvoo.
  Tervetuloa tekemään löytöjä!


  11.4.2017
  Animals Asia pelastaa kaksi sappikarhua Gia Lain provinssista Vietnamissa


  Animals Asian pelastusryhmä on matkannut 1000 km pohjoisesta Keski-Vietnamiin pelastaakseen 2 sappikarhua, joille on annettu nimet Bazan ja Wendles. Bazan ja Wendles ovat kumpikin viettäneet ainakin vuosikymmenen pienessä häkissä, jotta niiden sappea voitiin kerätä myytäväksi.

  Karhut kuljetetaan 1000 km pohjoiseen Animals Asian pelastuskeskukseen. Karhujen kunnosta ei ole tietoa, mutta tyypillisesti sappikarhut kärsivät monenlaisista kivuliaista vaivoista ja sairauksista. Karhutarha suljetaan lopullisesti ja paikalliset metsänsuojeluviranomaiset tulevat pitämään huolta siitä ettei tarhaa avata uudelleen.

  Karhujen tilanne on ollut tiedossa vuodesta 2011, ja nyt viimein ne on saatu pelastettua. Vaikka sappikarhujen tarhaaminen on kiellettyä Vietnamissa, laissa oleva porsaanreikä antaa omistajille mahdollisuuden pitää karhut, jotka on hankittu ennen vuotta 2007. Vietnamissa on edelleen noin 1000 sappikarhua pienillä tarhoilla ympäri maata. Wendlesin ja Bazanin tapauksessa paikallisten metsänsuojeluviranomaisten painostus sai lopulta aikaan toivotun tuloksen.

  Animals Asia on aloittanut kampanjan #HopeSpringsRescue näiden karhujen pelastus- ja hoitokulujen kattamiseksi. Wendles ja Bazan tulevat tarvitsemaan kirurgiaa, lääkinnällisiä toimenpiteitä ja paljon hoivaa vuosia kestäneen rääkkäyksen vuoksi.


  26.1.2017
  Karhuryhmä kouvolassa la 28.1.

  Karhuryhmän pöytä Kouvolan Prismassa la 28.1. klo 13-17. Luvassa myyntituotteita. Tervetuloa!  25.1.2017
  Vuonna 2016 karhuille lähes 10 000 euroa

  Animalian karhuryhmä sai vuonna 2016 lahjoituksia ja myyntituottoja yhteensä 9 700 euroa! Varat ohjataan lyhentämättömänä Animals Asia Foundationille. Varoja kertyi mm. lahjoituksista, tuote- ja kirpputorimyynnistä.

  Kiitos kaikille karhuja auttaneille!

   


  2.1.2017
  Lukiolaiset vierailivat Vietnamin pelastuskeskuksessa

  56 vietnamilaista lukiolaista vieraili joulukuussa Animals Asian Vietnamin pelastuskeskuksessa. Oppilaat saivat tietoa sappikarhujen tilanteesta ja myös monista synteettisistä sekä yrttipohjaisista vaihtoehdoista karhunsapelle.

  Vierailu pelastuskeskuksessa vakuutti lukiolaiset siitä, että he haluavat maalleen tulevaisuuden ilman sappikarhuja. Palattuaan he kertoivat koulunsa muille 200 lukiolaiselle oppimastaan ja järjestivät piirustuskilpailun, jonka aiheena olivat karhut sekä keräsivät varoja karhuille.
  Vuoden 2016 aikana yli 4892 henkeä vieraili Vietnamin pelastuskeskuksessa. Heistä 2308 oli opiskelijoita 41 yliopistosta ja oppilaitoksesta.


  25.11.2016

  Animalian karhuryhmän marraskuun tiedote

  Karhurintamalta on jälleen niin hyviä kuin ikäviäkin uutisia.  Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee allekirjoittamaan adressin Pizza-jääkarhun puolesta. Toivoa taas luovat toistuvat pienet ja 
  suuret hyvät uutiset: jokainen pelastettu karhu, kaikki jaettu tieto  ja viranomaistoimenpiteet ovat askelia sappikarhutarhauksen vähentämiseksi - ja aikanaan loppumiseksi.


  22.11.2016

  Allekirjoita adressi ja lähetä kirje - näin autat kiinalaisen ostoskeskuksen eläimiä

  Pizza-jääkarhu ja sen kohtalotoverit asuvat kiinalaisen ostoskeskuksen sisällä sijaitsevassa eläintarhassa, Grandview Aquariumissa. Voit auttaa Pizzaa ja muita ostoskeskuksen eläimiä allekirjoittamalla adressin ja lähettämällä kirjeen Kiinan suurlähettiläälle.

  Allekirjoita adressi
  Animals Asia Foundation kerää nimiä adressiin, jossa vaaditaan eläinten siirtämistä parempiin olosuhteisiin.

  Lähetä kirje Kiinan suurlähettiläälle
  Kirjeessä osoitat huolesi eläinten hyvinvoinnin puolesta.

  Lähetä kirje sähköpostitse tai kirjeenä Kiinan suurlähetystöön.
  Osoita kirje suurlähettiläs Chen Lille.

  Chen Li
  Kiinan suurlähetystö
  Vanha kelkkamäki 11, Kulosaari
  00570, Helsinki
  protocol@chinemb


  16.11.2016
  Eläinsuojelujärjestöt painostavat kiinalaista ostoskeskusta luopumaan eläimistä

  Animalian toimistolle on tullut paljon yhteydenottoja Pizza-jääkarhusta, joka elää kiinalaisen ostoskeskuksen sisällä sijaistsevassa eläintarhassa, Grandview Aquariumissa.

  Grandview Aquariumia kutsutaan maailman surullisimmaksi eläintarhaksi, sillä eläimiä pidetään hyvin pienissä tiloissa ilman minkäänlaisia virikkeitä tai luonnonvaloa. Ostoskeskuksessa on ollut Pizza-karhun lisäksi ainakin arktisia susia, maitovalaita sekä mursuja. Asiakkaat voivat kuvata itseään eläinten kanssa lasiseinän läpi. 

  Eläinsuojelujärjestöt ovat painostaneet ostoskeskusta luopumaan eläimistä, mutta toistaiseksi omistajat eivät ole suostuneet vaatimuksiin. 

  Painostuksen ansiosta jääkarhu on siirretty väliaikaisesti muualle, jotta karhun tiloja voitaisiin parantaa. Eläinsuojelujärjestöt  ovat ilmoittaneet tekevän kaikkensa, jotta karhua ei siirretä takaisin Grandview Aquariumiin. Animals Asia Foundation kerää nimiä adressiin, jossa vaaditaan eläinten siirtoa parempiin olosuhteisiin.

  Lisätietoa:


  7.10.2016

  Karhuryhmän syystiedote

  1. 10-vuotisjuhlakokouksessa käytiin läpi mennyttä ja tulevaa, ja oli ilahduttavaa saada joukkoomme uusia karhujen auttamisesta kiinnostuneita! Alla uusia ideoita - tervetuloa mukaan!

  Osallistu uutisia kääntämällä

  AAF:n sivuilla on paljon uutisia, joista osan ehdimme kääntää julkaistavaksi. Julkaisisimme näitä mielellämme enemmänkin, joten voit tehdä suomen- tai ruotsinkielisiä tiivistelmiä uutisista.

  Kirjoittajalle:

  • Uutisia voi valita AAF:n sivuilta.
  • Käännöksen ei tarvitse olla ammattilaisjälkeä ja tiivistelmä riittää erinomaisesti. Jutut editoidaan ennen julkaisua.
  • Käännösten ei tarvitse olla pitkiä. Sopiva merkkimäärä on noin 1000 merkkiä per uutinen, juttu saa saa toki olla lyhyempikin!
  • Lähetä uutinen osoitteeseen: suvi.nurmiviita(at)hotmail.com

  Karhuryhmä juoksutapahtumiin?

  Hienona ideana tuli osallistuminen massajuoksutapahtumaan "Karhuryhmän väreissä" (esim. teeman mukainen t-paita). Maalissa voisi odottaa Maailma kylässä -tapahtumassa tietoa levittänyt sepelkarhu. Näin karhuasia saisi näkyvyyttä valmiiksi suuressa yleisötapahtumassa. Tähän voisi myös yhdistää keräyksen, jossa etukäteen kerätään tiettyä lahjoitussummaa karhujen hyväksi juostavista kilometreistä. Esim. Naisten kymppi olisi potentiaalinen tapahtuma.

  Ilmoittaudu: info(at)aasiankarhutarhat.com
  Suunnittelemme asiaa lisää!

  2. Menneet tapahtumat

  Kirppis

  Karhujen hyväksi oli jälleen kirppismyyntiä Puistola-päivillä. Lämmin kiitos Helenalle pitkäjänteisestä aktiivisuudesta kirppisrintamalla!

  Infopöytä Kouvolan Prismassa

  Kouvolan Animalialla ja Karhuryhmällä on perjantaina 30.9. kello 12-18 Kouvolan Prismassa infopöytä, jolla pääsee kuulemaan lisää sappikarhuista sekä kantamaan kortensa kekoon erityisesti uhanalaisiin kaulus- eli sepelkarhuihin kohdistuvan julmuuden lopettamiseksi. Karhuryhmän pöydällä on myynnissä mm. pika-arpoja ja käteviä karhukalentereita.

  Eläinten päivän kynttilätapahtuma Narinkkatorilla Helsingissä

  Eläinten päivänä 4.10. klo 18-20 jokainen on tervetullut sytyttämään kynttilän eläinystävän muistolle Animalian koordinoimaan kynttilätapahtumaan. Tänä vuonna teemana ovat tuotantolaitosten eläimet, mutta kynttilän saa sytyttää niin oman lemmikin kuin sappikarhujenkin muistoksi.

  3. Seuraava kokous

  5.11. kaavailtu kokous joudutaan valitettavasti siirtämään tammi-helmikuulle 2017, mutta tiedotamme siitä heti kun päivämäärä varmistuu. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat toimijat!


  30.9.2016
  Sytytä kynttilä eläinystävän muistolle ti 4.10.

  Tiistaina 4.10. vietetään eläinten päivää. Karhuryhmä on mukana Animalia pääkaupunkiseudun alueosaston järjestämässä kynttilätempauksessa, jossa voi sytyttää kynttilän eläimen muistolle.

  Aika: tiistai 4.10 klo 18-20
  Paikka: Narinkkatori, Helsinki


  Kuva: Suvi Börman


  28.9.2016
  Karhuryhmän infopöytä Kouvolassa 30.9.

  Kouvolan Animalialla ja Animalian karhuryhmällä on infopöytä pe 30.9. klo 12-18 Kouvolan Prismassa. Karhuryhmän pöydällä on myynnissä mm. pika-arpoja ja käteviä karhukalentereita. Tervetuloa!


  28.9.2016

  Animalian karhuryhmän kokous siirtyy

  Karhuryhmän loppuvuoden kokous (5.11) siirtyy tammi-helmikuulle 2017. Tarkempi päivä ja aika ilmoitetaan myöhemmin. Tervetuloa mukaan ideoimaan uutta.


  28.9.2016

  Vuoden 2016 keräyksessä jo 7 000 euroa

  Vuoden 2016 keräys on hyvässä vauhdissa. Syyskuuhun mennessä karhuille on lahjoitettu jo 7 000 euroa. Summa kerääntyy Animalian tilin kautta lahjoitetuista varoista sekä myyntituotoista (esim. kirpputorit ja kalenterit). Kiitos kaikille lahjoittaneille ja karhuryhmän toimintaa tukeneille.


  21.9.2016

  Tilaa karhuryhmän kalenteri vuodelle 2017

  Karhuryhmän suositut kalenterit ovat täällä taas!
  Osta kalenteri itselle tai pukinkonttiin 15 euron hintaan.


  12.7.2016

  Tule mukaan juhlimaan kymmenvuotiasta karhuryhmää!

  Karhuryhmä täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta! Vuosipäivän kunniaksi kokoonnumme Animalian toimistolle (Suvilahdenkatu 4) la 3.9 kello 12.00.

  Tarkoituksena on kerrata menneitä, mutta ennen kaikkea katsoa tulevaisuuteen. Tervetuloa mukaan ideoimaan seuraavaa vuosikymmentä!

  Ilmoittaudu: info(at)aasiankarhutarhat.com

   


  30.5.2016

  Vuoden 2016 keräys on käynnissä

  Animalian karhuryhmä kerää varoja Animals Asia Foundationille. AAF auttaa sapen takia tarhattuja karhuja uuteen elämään.

  Summa kerääntyy Animalian tilin kautta lahjoitetuista varoista sekä myyntituotoista (esim. kirpputorit ja kalenterit). Vuosi 2016 on alkanut hienoissa merkeissä, sillä toukokuuhun mennessä karhuille on kerätty jo 4500 euroa!


  10.5.2016

  Mitä mieltä olet Animalian karhuryhmän nettisivuista? Vastaa kyselyyn!

  Uudistamme Animalian karhuryhmän nettisivuja. Haluamme kuulla, mitä mieltä olet nykyisistä nettisivuista ja mitä toiveita sinulla on uusille sivuille. Kiitos vastauksestasi! Vastaaminen kestää vain 5 minuuttia.


  8.4.2016

  Vapaaehtoiseksi Kiinan pelastuskeskukseen?

  AAF tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä vapaaehtoisena Kiinan Chengdun pelastuskeskuksessa. Vapaehtoistyötä voi tehdä viisi päivää toukokuussa ja syyskuussa:

  • 23.-27.5. ja 12.-16.9.2016

  Vapaaehtoistyö sisältää karhuista huolehtimista: ruoan valmistamista, lelujen korjaamista, siivoamista ja karhujen tarkkailua.

  Paikkoja on rajoitetusti. Majoittautuminen ja ruokailut ovat maksullisia.


  25.1.2016

  Karhuryhmän tiedote

  Vuosi 2015 toi paljon hyviä uutisia karhuille, ja toivomme tietysti samaa alkaneelta uudelta vuodelta.

  1. Työ Vietnamissa jatkuu

  AAF on aloittanut vuoden 2016 kampanjalla, jossa jaetaan tietoa karhutarhauksesta mm. kouluissa erityisesti alueilla, joissa karhutarhausta yhä on. Ensimmäisessä karhutapahtumassa oli jopa 1000 peruskoululaista kuulemassa tietoa karhuista sekä osallistumassa karhuaiheiseen piirustuskilpailuun ja musiikkiesityksiin.

  Kampanjaa tukee mm. Hollannin suurlähetystö ja ensimmäinen tapahtuma onnistui Jill Robinsonin mukaan erinomaisesti.

  2. Vaikeista oloista laadukkaaseen elämään - Peterin tarina

  Vaikka osaa tarhatuista karhuista ei pystytä enää parantamaan ja kuntouttamaan, myös hyvin vaikeasta lähtötilanteesta voidaan saada karhulle onnellinen loppuelämä.

  Viimeisimpänä esimerkkinä AAF on jakanut Peter-karhun tarinan Vietnamista: Peter pelastettiin kolme vuotta sitten yhdestä pienimmistä nähdyistä häkeistä. Tässä vaiheessa karhu ei voinut suoristaa jalkojaan. Nykyään Peter nauttii juoksemista ja venyttelystä sekä lajitovereidensa seurasta. Viimeisimmässä lääkärintarkastuksessa hänen terveytensä todettiin erinomaiseksi ja ainoastaan yksi hammas, joka oli vahingoittunut jo tarhausaikana, nähtiin nyt parhaimmaksi poistaa.

  >>> Videoita ja kuvia Peteristä

  3. Karhuryhmän vuoden 2015 keräystavoite 20 000 euroa lähes täyttyi!

  Vuoden 2015 lahjoitukset karhuille Karhuryhmän kautta olivat yhteensä 19 230 euroa! Upea summa - suuri kiitos kaikille työhön osallistuneille!

  Tämä pitää sisällään Animalian kautta karhujen viitenumerolla laitetut lahjoitukset sekä kaikki myyntituotot (kalenterit ja muut tuotteet sekä kirpputorit).

  4. Menneet tapahtumat

  Loppuvuonna myimme vielä jäljelle jääneitä kirpputoritavaroita Keravalla kirpputorilla, mistä kertyi karhuille 190 euroa. Kiitos kaikille tavaroita lahjoittaneille!  2.1.2016

  Animalian karhuryhmä keräsi vuonna 2015 lähes 20 000 euroa AAF:lle

  Animalian karhuryhmän vuoden 2015 keräystavoite oli 20 000 euroa. Pääsimme todella lähelle tavoitetta, sillä karhuryhmän tukijoiden avulla saimme kerättyä varoja yhteensä upeat 19 230 euroa. Varoja kertyi esimerkiksi lahjoituksista, kirpputori-, ja tuotemyynnistä. Lämmin kiitos teille kaikille keräykseen osallistuneille ja onnellista uutta vuotta 2016!

  >>> Vuoden 2015 keräyksen eteneminen

   


  ‹‹ Paluu edelliselle sivulle

  Uutisia

  6.11.2017
  Joulumyyjäiset
  Kouvolassa 9.12.2017
  klo 9-13

  27.9.2017
  Animalian karhuryhmän
  kokous la 21.10.2017

  20.9.2017
  Animalian karhuryhmän
  syyskuun tiedote

  15.9.2017
  AAF:n perustajalle
  Jill Robinsonille
  Animal Hero
  Awards -palkinto

  22.7.2017
  Karhutarhaus loppuu
  Vietnamissa

  Marraskuuhun 2017
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  129 842 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen