Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
 • Arkisto
 • Tapahtumat
  AAF
  Mistä on kysymys
  Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit

  Uutiset

  Animalian karhuryhmän tiedote 18.9.2017

  1. Animals Asia on kirjoittanut Vietnamin hallituksen kanssa  
  sopimuksen sappikarhutarhauksen lopettamiseksi Vietnamissa

  Haluamme tässä kohtaa kiittää kaikkia suomalaisia AAF:n työn  tukijoita. Pitkäjänteinen eläinsuojelutyö tuottaa tulosta ja täältä  Suomesta käsin voimme parhaiten auttaa karhuja taloudellisella tuella.  Edessä on valtava ponnistus, jotta tuhat karhua voidaan sijoittaa  
  turvallisiin virikkeellisiin oloihin sekä kouluttaa tarvittava määrä eläintenhoitajia ja eläinlääkäreitä. Kiitos tuestasi!

  The Memorandum of Understanding -sopimuksessa linjataan, että Animals Asia ja Vietnamin metsähallitus työskentelevät yhdessä, jotta Vietnamin loput sappikarhut saadaan pois tarhoilta. Vietnamissa on arviolta tuhat sappikarhua.

  Karhutarhaus on ollut Vietnamissa laitonta vuodesta 1992 lähtien, mutta lain porsaanreikä on mahdollistanut tarhauksen. Tarhaus on suurelta osin sivuelinkeino perheille ja siksi tarhakoko on pieni. Vuonna 2006 säädetty uusi laki teki uusien karhujen tarhaamisen  mahdottomaksi, muttei suojellut jo tarhattuja karhuja, sillä kotitaloudet saivat pitää karhunsa "lemmikkeinä" ja näyttää niitä  
  turisteille sillä ehdolla, ettei karhuista lypsetä sappea. Tarhaajat ovat hyödyntäneet lain epämääräisyyden, joka on mahdollistanut sapen tuotannon tähän saakka. Allekirjoitettu sopimus velvoittaa Vietnamin hallituksen varmistamaan, etteivät kotitaloudet pidä karhuja ja että kyseiset karhut siirretään eläinsuojelukeskuksiin.

  Heinäkuussa allekirjoitettu sopimus ei kuitenkaan lopeta tarhausta yhdessä yössä. Uusia eläinsuojelukeskuksia on rakennettava, hankittava niille maata ja löydettävä rahoitus hankkeille sekä siirrettävä karhut yksityisiltä omistajilta turvaan keskuksiin.

  AAF ja Vietnamin perinteisen lääketieteen yhdistys allekirjoittivat 2015 sopimuksen, joka kieltää perinteisen lääketieteen harjoittajia kirjoittamasta karhunsappireseptejä. Perinteisellä lääketieteellä on virallinen asema Vietnamissa, joten sopimus on merkittävä virstanpylväs. Siirtymäaika on vuoteen 2020. Jos uusia suojelukeskuksia ei ole saatu rakennettua riittävässä määrin on  
  vaarana, että tarhaajat yrittävät myydä karhut laittomasti, lopettavat niiden ruokinnan tai myyvät ruumiinosia mustassa pörssissä. Siksi on erittäin tärkeää saada kokoon taloudelliset resurssit tarhojen valvontaan, suojelukeskusten rakentamiseen ja karhujen siirtoihin.

  2. Yhdeksän vuosikymmenen vankina ollutta karhua pelastuskeskukseen  
  Vietnamissa

  Karhut ovat aloittaneet uuden elämän sopeutumishäkeissä, joissa ne totuttelevat käyttämään raajojaan ja jopa kunnolla seisomaan. Sieltä ne etenevät omaan tahtiinsa vähitellen sosiaalisiin kontakteihin ja ottamaan ensi askeleensa nurmella. Sopeutuminen on edistynyt  lähtötilanteeseen nähden hyvin.

  3. Jill Robinsonille Animal Hero Awards -palkinto

  Jill Robinsonille myönnettiin syyskuussa Outstanding Contribution  (Merkittävä panostus eläinten hyväksi) vuosittaisessa Eläin-/Eläinten sankari palkintogaalassa Lontoossa pitkäaikaisesta työstä  
  sappikarhujen hyväksi Aasiassa.

  4. Seuraava kokous 21.10. klo 11

  Seuraava kokous pidetään Animalian toimistolla (Suvilahdenkatu 4, Helsinki).

  Toivotamme jälleen mitä lämpimimmin kaikki uudet ja vanhat toimijat  
  mukaan suunnittelemaan karhutyötä ja ihastelemaan Karhuryhmän AAF:ltä  
  saamaa tunnustuspalkintoa. Ilmoitathan tulostasi etukäteen  
  osoitteeseen info@aasiankarhutarhat.com.

   


   

   

   

  Uutisia

  4.11.2020
  Osta karhukalenteri
  vuodelle 2021

  6.11.2017
  Joulumyyjäiset
  Kouvolassa 9.12.2017
  klo 9-13

  27.9.2017
  Animalian karhuryhmän
  kokous la 21.10.2017

  20.9.2017
  Animalian karhuryhmän
  syyskuun tiedote

  15.9.2017
  AAF:n perustajalle
  Jill Robinsonille
  Animal Hero
  Awards -palkinto


  Marraskuuhun 2017
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  129 842 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen