Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
Tapahtumat
AAF
Mistä on kysymys
 • Tarhaus eri maissa
 • Karhun sappi
 • Miten sappi lasketaan
 • Vaihtoehtoja sapelle
 • Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit

  Mistä on kysymys - Tarhaus eri maissa


  Kiina

  Karhutarhaus ja karhunsapen käyttö on Kiinassa laillista. Kiinan noin sadalla karhutarhalla on arviolta yli 10 000 karhua. Kiinan karhutarhat ovat isoja, jopa 2 000 karhun tarhoja. Isot tarhat ovat usein lääketeollisuuden omistamia.

  Luonnossa elävien karhujen pyynti on laitonta, mutta monilta AAF:n turvakeskukseen saapuvilta karhuilta puuttuu raajoja, joten ne on pyydetty suoraan luonnosta.

  Tarhaajien pitäisi antaa karhuille ulkoilumahdollisuus ja noudattaa sääntöjä häkkien koosta ja valutusmenetelmistä. Sääntöjä ei kuitenkaan noudateta tai valvota. AAF on todistanut useita tapauksia, joissa karhut ovat kasvaneet kiinni häkkeihinsä.

  Karhutarhoja on eniten Heilongjiangin ja Jilinin maakunnissa pohjoisessa sekä Sichuanin ja Yunnanin maakunnissa lounaassa. Pohjois-Kiinassa käy paljon korealaisia turisteja, jotka ostavat karhunsappituotteita kotiin vietäväksi. Rajojen yli käytävä kauppa on laitonta.

  Korea

  Etelä-Koreassa on yli 100 karhutarhaa, ja niissä elää reilu 1 300 Pohjois-Amerikan mustakarhua. Sepelkarhut, joita käytetään Kiinan ja Vietnamin tarhoilla, ovat hävinneet Koreasta metsästyksen vuoksi. Luonnossa on arviolta 30 sepelkarhua.

  Korean hallitus joutui kieltämään sappinesteen lypsämisen eläviltä karhuilta yleisen mielipiteen vuoksi vuonna 1992. Karhuja elää kuitenkin tarhoilla ja yli 10-vuotiaan karhun saa lain mukaan tappaa ja sappirakon hyödyntää. Korealaiset tarhaajat odottavat julman elinkeinon edelleen säilyvän.

  Korealaiset ovat suurimpia karhunsappituotteiden käyttäjiä ja arvioidaan, että Kiinan ja Korean välillä tapahtuu laitonta sappikauppaa.


  Vietnam

  Karhujen tarhaaminen on ollut laitonta Vietnamissa vuodesta 2002 lähtien. Tarhaus on vähentynyt Vietnamissa merkittävästi:

  • Vuonna 2006 karhuja oli sappitarhoilla noin 4 000.
  • Vuonna 2015 karhuja oli tarhoilla enää 1200.

  Suurin osa Vietnamin sappikarhuista on pyydystetty luonnosta, mutta osa on salakuljetettu tarhoille ulkomailta. Vietnamissa karhuja tarhataan esimerkiksi karhuravintoloiden yhteydessä.

  Edistysaskelia Vietnamissa

  Animals Asia on työskennellyt monta vuotta Vietnamin karhutarhauksen lopettamiseksi. Suurta edistystä tapahtui vuonna 2005, kun Vietnamin hallitus sitoutui poistamaan karhujen tarhauksen vaiheittain. Animals Asia allekirjoitti virallisen sopimuksen 16.11.2005, jossa AAF sai luvan pelastaa 200 onnekasta karhua Hanoin karhufarmeilta.  ‹‹
  Paluu edelliselle sivulle

  Uutisia

  3.3.2019
  Animals Asia
  pyrkii muuttamaan
  asenteita Kiinassa

  27.1.2019
  Karhujen kuulumisia

  18.11.2018
  Tilaa joulukortit
  AAF:ltä!

  4.11.2018
  Karhukalenterit
  vuodelle 2019
  myynnissä

  4.11.2018
  Yrttejä karhunsapen
  sijaan

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Maaliskuuhun 2019
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  145 032 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen