Ota yhteyttä: info(at)aasiankarhutarhat.com. - Löydät meidät myös Facebookista.
Etusivu
Karhuryhmä
Uutiset
Tapahtumat
AAF
 • Pelastuskeskukset
 • Toiminta-alueet
 • Selviytymitarinoita
 • Jillin blogi
 • Mistä on kysymys
  Tue ja toimi
  Tuotemyynti
  Vinkkejä matkailijoille
  Linkit
  Animals Asia Foundation - Pelastuskeskukset

  Pelastuskeskukset

  AAF:n pelastuskeskukset sijaitsevat Kiinassa ja Vietnamissa. Pelastuskeskuksissa karhut saavat elää elää mahdollisimman luonnonmukaista elämää. Vuoteen 2016 mennessä Kiinassa ja Vietnamissa on pelastettu yhteensä yli 600 karhua.

  Keskuksiin tullessaan karhut ovat erittäin huonossa kunnossa. Häkit joudutaan usein hitsaamaan auki, jotta karhut saadaan ulos. Karhuille tehdään terveystarkastus, ja ne käyvät läpi suuren leikkauksen, jossa vatsaan asetettu katetri poistetaan ja vahingoittuneita sisäelimiä korjataan.

  Monen karhun pää on karvaton, sillä karhut hakkaavat päätään jatkuvasti kaltereihin. Pään hakkaaminen auttaa tuskallisella tavalla kipuun ja ikävystymiseen, jota karhut tuntevat maatessaan samassa asennossa vuosikaudet.

  Fyysinen sekä henkinen toipuminen kestää kuukausia. Karhut ovat kuitenkin hyvin anteeksiantavia ja AAF:n väki on ihmeissään huomannut voittaneensa niiden luottamuksen.

  Kaikkia karhuja ei voida kuitenkaan pelastaa. Joskus häkeissään viruneet kivun runtelemat eläimet ovat liian sairaita, ja niitä pystyy tuskin tunnistamaan karhuiksi. Tällaisessa tilanteessa on armeliainta päästää karhu kärsimyksistään.

  Kiinan pelastuskeskus

  Kiinan pelastuskeskus sijaitsee Sichuanin maakunnassa, n. 30 km Chengdun kaupungista pohjoiseen. Alue on noin 9 ha suuruinen, mutta laajenee koko ajan, kun AAF vuokraa lisää maita käyttöönsä.

  Keskus sisältää mm. karanteeni- ja toipumisalueet, kirurgiset tilat, bambumetsän, uima-altaan, leikkialueita ja pesäluolia.

  Keskuksessa työskentelee tällä hetkellä yli 130 ihmistä: karhujen hoitajia, eläinlääkäreitä, kunnossapitäjiä, hallintohenkilöstöä ja puutarhureita sekä paljon vapaaehtoisia. Keskuksessa on myös vierailijoille rajattu tila, josta voi seurata tervehtyneiden karhujen touhuja.

  Koulutuskeskus

  Karhukeskuksen yhteydessä toimii myös AAF:n koulutuskeskus, joka sisältää jäljitellyn karhutarhan ja puutarhan, jossa kasvaa karhunsapen korvaavia kasveja. Keskuksessa on myös luentosali ja opetustiloja. AAF pitää yhteyksiä paitsi viranomaisiin, myös kiinalaisen kansanlääkinnän ammattilaisiin ja opiskelijoihin. Keskuksessa vierailee myös usein koululaisryhmiä. Kasvatustyö onkin yksi AAF:n tärkeimpiä työmuotoja karhujen pelastamistyön ohessa.

  Vietnamin pelastuskeskus

  Vietnamiin Tam Daon kansallispuiston laitamille on rakennettu Kiinan turvakotia vastaava pelastuskeskus. Keskus sisältää mm. karanteenialueen, luonnonmukaiset alueet, kuntoutusosaston pahoin vammautuneille karhuille ja pienet kirurgiset tilat. Ensimmäiset karhut saapuvat keskukseen vuoden 2007 alussa.
  Mouse-karhua ei voitu enää pelastaa


  Jill ja Saksan karhulähettiläs lohduttavat Sunshinea


  Koululaiset tutustumassa AAF:n turvakeskukseen  Prince lepäilemässä


  Annie  Jill Robinson lohduttaa pieniä karhunpoikasia  Jill ja Gail murtamassa häkkiä AAF:n karhukeskuksessa

  Voit auttaa AAF:ää  Kuvia AAF:n pelastuskeskuksesta  ‹‹ Paluu edelliselle sivulle

  Uutisia

  4.11.2020
  Osta karhukalenteri
  vuodelle 2021

  6.11.2017
  Joulumyyjäiset
  Kouvolassa 9.12.2017
  klo 9-13

  27.9.2017
  Animalian karhuryhmän
  kokous la 21.10.2017

  20.9.2017
  Animalian karhuryhmän
  syyskuun tiedote

  15.9.2017
  AAF:n perustajalle
  Jill Robinsonille
  Animal Hero
  Awards -palkinto


  Marraskuuhun 2017
  mennessä lahjoituksia
  on kertynyt yhteensä:


  129 842 euroa

  Haluatko auttaa karhuja?
  Osallistu keräykseen